Kent merkezinde dikey tarım ile marul ve fesleğen yetiştiriciliğinin gastronomi ile birleşimi
Fikir
Gıda
Fikir Aşamasında
Projenin
Ana Hedefleri;
· Marul
ve fesleğenin inovatif yöntemler kullanılarak yetiştirilmesi,
· Dikey
tarım yöntemi ile tarıma katkı sağlamak,
· Dikey
tarımın öneminin gösterilmesi ve avantajlarının kullanılması,
· Kısa
sürede ve daha az alandan daha fazla verim almak,
· Gastronomi’ye katkı sağlamak
· Ülkenin
Marul ve fesleğen ihtiyacının karşılanması,
· Marul
ve fesleğenin dikey tarım ile yetiştirilmesinde maliyetin azaltılması,
· Ulusal
ve uluslararası pazara hitap edebilmek,
· Bu
alanda yenilikçi çözümler üretmek,
· İnsanların
daha iyi ve hoş vakit geçirebileceği bir yer oluşturmak,
· İlerleyen süreçlerde farklı ürünler de üretmek,
· Bitkilerin
yetiştirilmesinde bitkilerin özellikleri, bitkilerin beslenmesi, bitkilerin
istediği ışık, bitkilerin bakımı ile ilgili tüm süreçte ziraat mühendisleri ve
biyomühendislerin yer alması,
· Topraksız tarımın avantajlarından yararlanmak,
Yerinde üretilen ürünün yerinde tüketilmesi,
Çukurova'nın Kalkınması,
Çukurova'nın Turizm sektöründe daha iyi bir yere sahip olması,
Çukurova'nın Topraksız tarım alanında yükselmesi,
Gastronomi + Topraksız tarımın kullanılması = Birleşiminden doğan hizmetin ilerletilmesi
D,key tarımın daha da iyileştirilmesi için ilerleyen zamanlarda da laboratuvar kurulması.
y