GED'in 'Dijital Kuluçka Merkezi' projesine ABD hibesi


Türkiye’nin ilk ‘Dijital Kuluçka Merkezi’ açıldı


Girişimcilik Ekosistemi Derneği, girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarını dijital platformda buluşturdu. ABD Büyükelçiliği’nin hibe desteğiyle faaliyete geçen Türkiye’nin ilk ‘Dijital Kuluçka Merkezi’ne yenilikçi girişimcilerin kayıtları alınmaya başladı.

Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), görüntülü platformun Türkiye’de ilk örneği olacak kuluçka merkezini faaliyete geçirdi. Yenilikçi girişimcilerin uzmanlar tarafından eğitim alabilmesine, mentor desteğinden yararlanmasına, yatırımcı bulmasına ve sanal ortamda ofis kurmasına imkân sağlayacak ‘GED Dijital Kuluçka Merkezi’ne (DKM), www.dijitalkuluckamerkezi.com üzerinden ulaşılabilecek.

GED Başkanı Esra Özden, pandemi sürecinde birçok iş yeri gibi kuluçka merkezlerinin de kapalı kaldığını belirterek, “İşin ruhuna uygun olan, bu merkezleri dijitale taşımaktı. Buna yönelik bir proje hazırladık. Bu projemiz ABD Büyükelçiliğinden tam not alarak hibe desteği almaya hak kazandı. İnovatif iş fikri olan bir girişimci iş fikriyle girdiği DKM’den yatırımını alarak çıkmış olarak mezun olabilecek” dedi.

İNOVATİF GİRİŞİMCİLER ÜCRETSİZ YARARLANACAK

DKM’de girişimcilik eğitimlerini konunun Türkiye’deki en etkin isimlerin vereceğini belirten GED Başkanı Özden, “Birçok farklı alandan profesyonel mentorler girişimcilerin yanında olacak. Dönemsel olarak yatırımcı-girişimci buluşması (demoday), girişimcilik çalıştayı gibi etkinliklerin yer alacağı DKM’de her girişimcinin bir de kendisini, takımını, iş fikrini, markasını tanıtacağı bir de ofisi yer alacak. Ön seçimle girilebilecek DKM, yetenekli girişimcilere ücretsiz hizmet verecek. Projemizin tüm dünyaya GED’den yayılacağını umuyoruz. GED Dijital Kuluçka Merkezi’nin tescil başvurusunu yaptık. Dünyada ilk olacak DKM’ye yaklaşık 50 bin dolarlık hibe destek verecek ABD Büyükelçiliğine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dijital Kuluçka Merkezi

Akıllı cihaz uyumu sayesinde bilgisayar, telefon ve akıllı diğer tüm cihazlara kurabilir kolayca erişebilirsiniz.

KAPAT
UYGULAMAYI KUR